Municipalitatea va dubla numărul locurilor de parcare din Piaţa Centrală

Municipalitatea va dubla numărul locurilor de parcare din Piaţa Centrală

Problema numărului insuficient al locurilor de parcare din Piaţa Centrală şi-a găsit rezolvarea. Specialişti din cadrul Primăriei Municipiului Giurgiu, cu sprijinul Poliţiei Locale şi al Serviciului Circulaţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, au gândit o resistematizare a spaţiului existent în această zonă, în urma căreia numărul locurilor de parcare se va dubla.
Locurile de parcare rămase în Piaţa Centrală după construirea halei de fructe şi a supermarketului Mega Image nu acopereau, de cele mai multe ori, necesarul maşinilor care tranzitau zona, mai ales că unii şoferi parcau maşinile haotic, fără a ţine cont de marcaje.
În cadrul reorganizării propuse, s-au ales soluţii care să contribuie atât la creşterea numărului locurilor de parcare, cât şi la fluidizarea traficului. Astfel, vor fi construite 99 locuri de parcare, cu respectarea normativelor în vigoare privind parcajele pentru fiecare spaţiu în parte, iar 24 din cele 102 locuri de parcare existente vor suferi unele modificări. De asemenea, se vor crea două alveole pentru staţiile de autobuz, precum şi scuaruri şi borduri care să-i determine pe şoferi să parcheze corespunzător.
În prezent, lucrările de resistematizare se află în curs de execuţie, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie finalizate.
Primarul Nicolae Barbu este de părere că această măsură va contribui mult nu doar la fluidizarea traficului în Piaţa Centrală, ci şi la asigurarea unei ordini a maşinilor parcate în această zonă. „Prin realocarea acestor spaţii de parcare s-au creat aproape 100 de locuri noi, dar nu crearea de noi locuri este esenţială, ci faptul că se asigură o ordine în Piaţa Centrală, o ordine a maşinilor, şi va fi uşor şi pentru cei de la Poliţia Locală să supervizeze zona. Am sprijinul celor de la Poliţia Judeţeană, de la Circulaţie, iar cei care vor încălca legea vor primi amenzi. Chiar dacă este parcarea liberă, chiar dacă este voie pentru toţi, asta nu înseamnă şi anarhie”, a precizat edilul într-o conferinţă de presă.

Ultima modificare: 09.11.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Giurgiuvenii sunt invitaţi la Târgul organizat cu ocazia Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.